Østpommern

Amter

Amter: Pomorskie


Gdańsk. Gaden Długie Pobrzeże set fra Zielony Most (Den grønne Bro)

Introduktion

Polens nordgrænse er først og fremmest en grænse mod havet, nemlig den 524 km lange kyststrækning langs Østersøen.
I kystområderne hersker et gunstigt mikroklima, kendetegnet ved mange soltimer og den betydelige fugtighed i luften, der også har et helbredende indhold af jod. Vidtstrakte skovområder og fraværet af større industrivirksomheder sikrer en ren luft i området. Gunstige havstrømme medfører stadig nyt byggemateriale til de lange sandstrande.
Fra kysten og 200 km ind i landet finder man et afvekslende landskab, bestående af søer, opstået efter istiden, floder, skove og bakker.
Det landområde i Polen, der ligger ved østersøkysten – på strækningen fra Polens vestgrænse ved Odra-floden og til grænsen mod Rusland – kaldes Pommern, på polsk: Pomorze, der betyder landet ved havet. Pomorzanie var navnet på den største af de slaviske folkestammer, der oprindeligt befolkede dette område.
Historisk set omfattede betegnelsen Pommern det land, der lå langs østersøkysten helt fra Rostock til Gdańsk. øst for Gdańsk og floden Wisła lå Prusy, der beboedes af et baltisk talende folk. Man siger, at sydgrænsen for det tidligste Pommern gik langs floderne Notec og Warta, men i det meste af middelalderen og senere lå grænserne for Pomorze Szczecińskie (det vestlige Pommern) og Pomorze Gdańskie (det østlige Pommern) noget længere nordpå.
I dag opdeler man Pommern i Vestpommern med Szczecin som hovedby og østpommern med Gdańsk som hovedby i denne region.

Områdets historie

Indkvartering

Vore partnere og annoncører byder Dem velkommen til Pommern:

Læs om indkvartering under de enkelte byer i regionen.

Byer i Østpommern

Næsten alle pommerske byer har en meget gammel historie. De ældste af dem er af slavisk oprindelse. Nogle er opstået i forbindelse med fyrstelige borge, fæstningsanlæg tilhørende Korsridderne, ridderborge, kongeborge eller klostre. Blandt dem finder vi fiskerlejer såvel som købstæder og blandt de yngste kystbyer, der er opstået som følge af en stigende interesse for vandets og luftens lægende kvaliteter.

Følg også nedenstående links til en kort beskrivelse af de enkelte byer og småbyer:

Det Pommerske Amt:
Bytów . -Chojnice . -Człuchów . -Gdańsk . -Gdynia . -Gniew. -Hel. -Kartuzy . -Kościerzyna . -Krynica Morska. -Kwidzyn . -Łeba . -Lębork . -Malbork . -Nowy Dwór Gdański. -Pelplin. -Pruszcz Gdański . -Puck. -Reda . -Rumia . -Słupsk . -Sopot . -Starogard Gdański . -Sztum . -Sztutowo. -Tczew . -Wejherowo . -Władysławowo. -*

Under de enkelte lokaliteter er der links til beskrivelser af pensionater, hoteller og andre overnatnings- og spisesteder.

Links til området

Korsridderborge og bispeborge i det nordlige Polen

Kort
Østpommern
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg

Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software