- spangshus online - Turist i Polen Regioner og byer Mazowsze
Ciechanów


Afstande i km: Płońsk 35 sv, Sierpc 74 v, Mława 34 nv, Działdowo 56 nv, Przasnysz 26 nø, Maków Mazowiecki 38 ø, Pułtusk 41 sø, Warszawa 101 sø.
Indbyggertal: 44.585 (2014)

Beliggenhed og historie:

Ciechanów ligger i regionen Mazowsze, hvor Warszawa er hovedbyen. Byen gennemstrømmes af floden Łydynia.
Rester af jord- og stenvolde omkring en befæstet boplads er dateret til det 10.-11.årh. I den tidlige middelalder blev byen flere gange angrebet af stammer fra nord, herunder prusere og litauere. Ciechanów fik formentlig købstadrettigheder i midten af det 14.årh., hvilke blev bekræftet i år 1400 af fyrste Janusz I. Den murede borg ved byen stammer fra midten af det 14.årh. og blev bygget på stedet for en tidligere træbygget fæstning.
Den tyske besættelse i 2.verdenskrig medførte store menneskelige lidelser og tab.


Turistattraktioner:

De Masoviske Fyrsters Borg
Den grundmurede borg blev opført omkring 1370 for at bevogte overgangen over floden og samtidig som tilflugtssted for indbyggerne i tilfælde af fremmede stammers angreb. Bevaret til i dag er den rektangulære ydermur med en højde på 9,8 meter samt 2 hjønetårne: det sydøstlige (fængselstårnet) og det vestlige tårn, kaldet arsenalet. I litteraturens verden har følgende forfattere besøgt borgen og gjort den berømt: Zygmunt Krasiński, Stefan Żeromski, Bolesław Prus, Henryk Sienkiewicz og Maria Konopnicka.

Rådhuset
Det neogotiske rådhus på nordsiden af torvet er bygget i 1844 efter tegninger af den italiensk-polske arkitekt Enrico Marconi.

Sognekirken
Sankt Josefs Kirke er opført i sengotisk stil i 2.halvdel af det 14.årh. Ødelæggelser har nødvendiggjort flere renoveringer i tidens løb.

Den tidligere klosterkirke
Den gotiske bygning blev opført i midten af det 14.årh. sammen med Augustinerordenens kloster.

Klokketårnsporten
Ved indgangen til den tidligere augustinerkirke står et klokketårn i form af en neogotisk portbygning med 3 spidsbuede portåbninger. Porten blev bygget i 2.halvdel af det 19.årh.


Omegnen:


Indkvartering:

Wasza reklama
Deres reklame


Andre sider om Ciechanów:

Ciechanów


Retur til: Mazowsze
Spangshus