- spangshus online - Turist i Polen Regioner og byer Schlesien
Kłobuck


Sankt Martins Kirke i Kłobuck


Afstande i km: Opole 87 sv, Lubliniec 39 sv, Olesno 41 v, Kluczbork 61 nv, Wieluń 51 nv, Radomsko 47 nø, Piotrków Trybunalski 87 nø, Częstochowa 16 sø, Katowice 93 s.
Indbyggertal: 13.200 (2007)

Beliggenhed og historie:

Byen Kłobuck ligger i den nordlige del af Øvre Schlesien, 16 km nordvest for den større by Częstochowa. Kłobuck er en blandet by- og landkommune og er iøvrigt centerby i distriktet af samme navn.
Byens historie går tilbage til den tidlige middelalder. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår Kłobuck har fået købstadrettigheder, men det er formentlig omkring 1339. I 1454 grundlagde Jan Długosz et kloster i Kłobuck. En stor brand i 1469 ødelagde store dele af byen. Efter de svenske angreb på Polen gik byen i forfald. I 1689 nedbrændte den næsten fuldstændigt. I 1870 mistede Kłobuck sin rettigheder som købstad, men generhvervede dog disse rettigheder i 1917. Først efter 2.verdenskrig skete en mere væsentlig økonomisk vækst i byen.


Turistattraktioner:

Seværdigheder i udvalg:

Sankt Martins Kirke (Kościół św.Marcina)
Byens sognekirke, der blev grundlagt af Piotr Dunin, er ændret en del gennem tiden. Den fremtræder stadig i gotisk stil, men med barokke bygningselementer. Interessante er krydshvælvingerne i koret, korstolene og prædikestolen.

Præstegården - tidl. kloster
Præstegården (Plebania) er et tidligere kloster, der blev grundlagt af Jan Długosz. Bygningen er renoveret i det 19. og 20.årh.

Slottet i Zagórze
Slottet i Zagórze umiddelbart nord for byområdet blev bygget i 1795-1800 af Christian von Haugwitz som en efterligning af hans residens i Berlin. Slottet, der var omgivet af en stor have, havde forskellige ejere gennem tiden indtil det efter 1.verdenskrig overgik til statseje.


Omegnen:


Indkvartering:

Wasza reklama
Deres reklame

Andre links til indkvartering:
Noclegi


Spisesteder:
GastronomiaAndre sider om Kłobuck:

Kłobuck


Retur til: Schlesien

Copyright © 1997 Twardowska & Spangshus