Hirsholmene


Fra øen Hirsholm med fyrtårnet i baggrunden. – Flickr user: John Nuttall Hampshire, United Kingdom https://www.flickr.com/people/16822508@N05/, Hirsholmene, CC BY 2.0

Indbyggertal

Beliggenhed og natur

Hirsholmene er en lille øgruppe beliggende ca 7 km nordøst for Frederikshavn. Kun den næststørste ø, Hirsholm, er beboet. De andre øer er Græsholm, Deget, Kølpen, Kovsholm, Tyvholm, Møgholm, Lilleholm og Pikkerholm. Af disse ligger Deget meget tæt på Frederikshavn. De små øer er klippeøer ligesom øerne i den svenske skærgård.

Historie

Turistattraktioner

Hirsholm Havn
er øens samlingspunkt. Her kan lystbåde lægge til ved Nordre Mole (4 pladser) eller ved den centrale bådebro.

Fyrtårnet
Fyrtårnet er bygget i 1886 af granit fra Hirsholmene. Fyret, der står på Ørnebjerg, øens højeste punkt, er 27 meter højt og det sender stadig sit lys ud over Kattegat. Men allerede i 1838 blev der bygget fyr på Hirsholmene. Fyret var et lille tårn, som var bygget sammen med fyrmesterboligen. 48 år senere byggede man så det nuværende fyr, men man lod det gamle stå. I dag er fyrtårnet tillige udkigstårn – og står stadig på Ørnebjerg.

Fuglekoloni
De fleste af fuglene på Hirsholm er samlet i fuglekolonien på sydøen. Følger man stien op mod fyret, kommer man forbi ”Lodsudkigget”, som er lavet om til fugleudkigspost. Herfra kan man se ind over kolonien. Fra 1. april til august er det ikke tilladt at færdes ved fuglekolonien, da der er yngletid.

Indkvartering

Booking.com

Andre internetsider og kilder

Naturstyrelsen. Hirsholmene. Seværdigheder

Kort
Hirsholmene
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software