Skúvoy


Skúvoy kirke. – EileenSanda, Skúvoyar kirkja 2013, CC BY-SA 3.0

Indbyggertal

Beliggenhed og natur

Skúvoy ligger sydvest for Sandoy, adskilt fra Sandoy af Skúvoyarfjørður. Som med mange andre af farvandene ved Færøerne med denne endelse er der ikke tale om en fjord, men et sund. Der går færge til Skúvoy fra Sandur på Sandoy.
På vestsiden ligger øens højeste punkt Knútur, der falder 392 meter lodret mod havet.
Der er et rigt fugleliv på øen, især lunder, terner, lomvier, kjover, strandskader, hjejler og bekkasiner.

Historie

Ifølge sagaerne var øen i vikingetiden et høvdingesæde, først for Brestir, hvis søn Sigmundur også var høvding og fik kristnet mange af færingerne i 999. Han opførte også den første kirke på øen.

Turistattraktioner

På kirkegården “Ólansgarður” findes vikingehøvdingen Sigmund Brestissons grav. Hans gravsten kaldes “Sigmundarsteinur“og det er prydet med et kors.

I dalen Fagradalur kan man se basaltstenen “Tróndarsteinur”. På dette sted er Tróndur í Gøtu sandsynligvis blevet dræbt. Denne Tróndur var ligesom ovennævnte Sigmundur en vikingehøvding fra slutningen af det 10.årh. – begyndelsen af det 11.årh. I modsætning til Sigmundur, der var blevet kristnet, var Tróndur hedning lige til sin død. De kendes begge fra “Føroyinga søga” (Færingesaga).

Allernordligst på øen står det 134 meter høje fuglefjeld “Høvdin”. Her yngler store flokke af lomvier på de stejle fjeldsider.

Indkvartering

Andre internetsider og kilder

Visit Sandoy. Skúvoy

Kort
Skúvoy
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software