Himmerland


Lindenborg Slot nordøst for Støvring i Himmerland
Hubertus45, Lindenborg Slot, CC BY-SA 3.0

Beliggenhed og natur

Himmerland er landsdelen mellem Limfjord og Mariager Fjord, svarende til det gamle Himmer Syssel.
De farvande, der omkredser landsdelen er således mod nord Limfjord, heraf mod vest Risgårde Bredning, Lovns Bredning og Hjarbæk Fjord, mod syd Mariager Fjord og Skals Å’s vestre løb, mod øst Kattegat.
Som en del af Himmerland kan regnes øen Livø i Limfjord ud for Ranum.

Indenfor litteraturen er Himmerland ikke mindst blevet kendt gennem “Himmerlandshistorier” af Johannes V. Jensen (1873-1950), der var født i Farsø i Himmerland.

Historie

Ovenstående kort, der viser Himmer Syssel i middelalderen, er fremstillet af professor Johannes Steenstrup til brug i hans: Danmmarks Riges Historie (1900). Aalborg er her vist som Aleburgh.

Turistattraktioner

Lille Vildmose
Vildmosen, der ligger mellem Aalborg og Hadsund, er Danmarks største vildmark. I LilleVildmoseCentret tilbydes guidede ture af forskellig karakter i området. Man kan opleve ørne, vildsvin, krondyr, elge, vildheste, vildokser og mange andre.


Portlandsmosen i Lille Vildmose
Nico, Portlandmosen i Lille Vildmose, CC BY-SA 4.0

Rold Skov.
Mellem Støvring og Hadsund findes det store skovområde, kaldet Rold Skov. En del af Rold Skov er Rebild Bakke, der i dag er nationalpark.
Rebild er rammen om mange arrangementer, ikke mindst naturligvis den traditionelle fejring af den amerikanske uafhængighedsdag den 4.juli, hvor mange dansk-amerikanere mødes. Men først og fremmest kan man glæde sig over den pragtfulde natur. Lindenborg Å løber gennem området, og her kan man dyrke kano- og kajaksejlads.

Vilsted Sø.
Den største sø i Himmerland er Vilsted Sø ved Ranum, syd for Løgstør. Her er der mulighed for kajaksejlads og der er afmærkede ride- og vandreruter.

Indkvartering

Booking.com

Andre internetsider og kilder

Destination Himmerland

Øer

Kort
Himmerland
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software