På sporet af de polske, gotiske borge

Cyklen – Naturen – Historien

I det 14.århundrede blev der i Kasjubien, Pommern, Warmien og Masurien bygget dusinvis af borge og fæstninger, der indgik i forsvarsberedskabet hos den ordensstat, der oprettedes af Den Tyske Orden (“Orden der Heiligen Jungfrau Maria des Deutschen Hauses”) - også kendt som Korsridderne.

På en 14-dages tur vil vi gerne gøre Dem bekendt med historien bag nogle af de mest betydelige og bedst bevarede af disse borge. Et yderligere plus vedrørende det område, hvor de gotiske borge er beliggende, er dets landskabsmæssige skønhed og dets særlige egnethed til cykelturisme. Vort eventyr starter i det 1000-årige Gdansk.

Idet vi skifter mellem transport på cykel og i mikrobus, skal vi besøge 10 borge; i nogle af dem vil vi også overnatte; flere gange kommer vi til at deltage i ridder-banketter, hvor vi udover at nyde de lækre retter, serveret i middelalderstil, vil blive vidner til dueller mellem riddere.

To steder på turen foregår transporten pr. båd; 1.gang på Ostróda-Elblag-kanalen, 2.gang på de Store Masuriske Søer.
Vor 2-ugers eventyrrejse i naturens og historiens rige afsluttes med et besøg i Den gamle By i Warszawa og en festlig middag i en af restauranterne i denne gamle bydel.

TURENS KARAKTER OG PROGRAM

Cykelturen er meget afvekslende og foregår fortrinsvis på lidet befærdede veje, over marker og gennem skove; der tilbagelægges dagligt mellem 20 og 60 km. Der veksles hele tiden mellem cykelture og elementer i turens rige, kulturelle program.

1.dag: søndag (Pisz/Gdansk)
Ankomst til CampPisz i byen Pisz. Middag, overnatning på hotel.

2.dag: mandag (Det 1000-årige Gdansk)
Transport fra Pisz til Gdansk. Ankomst til Gdansk. Morgenmad i Den gamle By; efter morgenmaden rundtur i Gdansk. Efter rundturen er der fri tid. Om eftermiddagen foretages en kort udflugt på cykel i omegnen af Gdansk. Middag og overnatning på et hotel i Gdansk. Den strækning, der cykles, er ca. 20 km.

3.dag: tirsdag (Borgen i Bytów; Kasjubien (Kaszuby))
Transport med mikrobus til Czarna Dabrówka, videre på cykel gennem det maleriske kasjubiske landskab til Bytów. Undervejs spises frokost. Middag i form af ridder-banket og overnatning på Borghotellet i Bytów. Strækning på cykel: ca. 40 km.

4.dag: onsdag (Det Kasjubiske Sølandskab)
Efter morgenmaden udflugt på cykel gennem den maleriske, vestlige del af Det Kasjubiske Sølandskab; undervejs spises frokost. Middag og overnatning på Borghotellet i Bytów. Strækning på cykel: ca. 60 km.

5.dag: torsdag (Kwidzyn)
Efter morgenmaden transport til Kwidzyn. Efter ankomsten her organiseres besøg på den middelalderlige Kwidzyn-borg. Påfølgende cykeludflugt i omegnen af Kwidzyn. Overnatning på Hotel Kaskada i Kwidzyn. Strækning der cykles: ca. 20 km.

6.dag: fredag (Borgen i Malbork)
Vores bus kører os i dag til Sztum, hvor vi skal besøge borgen, der stammer fra det 13.århundrede; vi skal også høre om borgens interessante historie. Efter besøget er der frokost. Herefter er der transport til Malbork. Efter middagen er der natligt besøg i den største middelalderlige borg, bygget af Korsridderne i Polen. Overnatning på Hotel Zbyszko i Malbork.

7.dag: lørdag (Elblag-kanalen)
Transport til Elblag; sejltur op ad den maleriske Ostróda-Elblag-kanal indtil Buczyniec; herfra transport til Ostróda; i Ostróda besøg på borgen. Efter besøget køres der på cykel til Stare Jablonki. Middag og overnatning på Hotel Anders i Stare Jablonki. Strækning, der cykles: ca. 30 km.

8.dag: søndag (Slagmarken ved Grunwald)
I dag begiver vi os på cykel ud til den største middelalderlige slagmark – ved Grunwald. På stedet aflægger vi også besøg i Grunwald-museet, der fremviser genstande, der er draget frem ved udgravninger på slagmarken. Retur på cykel til Stare Jablonki. Middag og overnatning på Hotel Anders. Strækning der cykles: ca. 60 km.

9.dag: mandag (Ridder-banket i Nidzica)
Om formiddagen tager vi med mikrobus på en udflugt rundt i Ilawa-søområdet. Efter frokost tager vi – ligeledes med mikrobus – afsted til ridder-banket i Nidzica, hvor der under middagen er underholdning i form af fingerede dueller, gennemført af duellanter i middelalderlige ridderkostumer. Overnatning på Hotel Borgen i Nidzica. Strækning der cykles: ca. 35 km.

10.dag: tirsdag ( Tre borge)
Denne dag besøger vi tre borge, der er opført i middelalderen. Først begiver vi os til Olsztyn, hvor vi bl.a. kan beundre den astronomiske tavle, udført af Mikolaj Kopernik (Copernicus). Efter besøget på borgen i Olsztyn kører vi i bus til Lidzbark Warminski, hvor vi ligeledes besøger borgen. Fra Lidzbark kører vi til Ketrzyn, hvorfra vi – efter at have set borgen der – kører vi videre til Ruciane Nida, hvor vi tilbringer de to følgende nætter i det malerisk beliggende Hotel Nidzki. Middag og overnatning på Hotel Nidzki.

*11.dag: onsdag (Kajaksejlads på floden Krutynia) *
Om morgenen kører vi på cykel til Krutyn. Her skifter vi til kajakker, og i disse tilbagelægger vi nu den smukkeste strækning på en af de smukkeste kajakruter i Europa – ruten på floden Krutynia fra Krutyn til Ukta. Herfra kører bussen os tilbage til Hotel Nidzki i Ruciane Nida.
Strækning på cykel: ca. 15 km. Strækning i kajak: ca. 13 km. – Middag og overnatning på Hotel Nidzki.

12.dag: torsdag (Sejltur)
Efter morgenmaden cykler vi til Det Masuriske Rederi’s havn, hvor vi med en båd fra den Hvide Flåde sejler til Mikolajki, Polens turisthovedstad. I Mikolajki stiger vi på cyklerne igen og kører til Ryn, hvor vi aflægger besøg på borgen. Efter dette besøg bringer en bus os til Mikolajki, hvorfra vi kører langs Beldany-søen til Pisz.
Cykeltur: ca 50 km. – Sejltur: ca. 2,5 timer. – Middag og overnatning på Hotel “Nad Pis” i Pisz.

13.dag: fredag (Den gamle By i Warszawa)
Efter morgenmaden afrejse til Warszawa. I Warszawa besøg i Den gamle By; efter besøget er der fri tid. Ca. kl. 19.00 er der festlig middag i Den gamle By. I de sene aftentimer retur med bussen til Pisz og overnatning på hotellet.

14.dag: lørdag (Pisz / Gdynia)
Efter morgenmaden afrejse mod Danmark.

VORE YDELSER:

Transport Pisz-Gdansk
Bustransport på strækningen Pisz-Warszawa-Pisz
Transport af bagage under hele arrangementet
13 overnatninger på hoteller og pensionater i dobbeltværelser og enkeltværelser med bad
Fuld forplejning (Morgenmad, frokost, middag)
Udflugt med båd på Ostróda-Elblag-kanalen
Besøg i Den gamle By i Gdansk og Warszawa
Besøg på borgene undervejs
Kajaksejlads på Krutynia på strækningen Krutyn-Ukta
To-personers kajakker; redningsudstyr
Sejltur på de store masuriske søer (Ruciane Nida – Mikolajki)
Trekking-cykler (m. 21 gear)
Dansk-sproget guide fra Pisz/Gdansk til Warszawa/Pisz
To ridder-banketter i løbet af arrangementet
Materiale om alle de besøgte borge
Kort i 1:100 000

TIDSPUNKTER

1. ZG1 30.06 – 13.07.2002
2. ZG2 21.07 – 03.08.2002
3. ZG3 04.08 – 17.08.2002
4. ZG4 18.08 – 31.08.2002

Maksimalt deltagerantal: 12; minimum: 8.

PRIS FOR ARRANGEMENTET: 999,- euro
Tillæg for enkeltværelse: 154, – euro

Arrangementet gennemføres med Kommuneforbundet De Polske Gotiske Borge som protektor.

Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software