Vestpommern

Amter: Zachodniopomorskie


Stranden ved Jarosławiec

Introduktion

Polens nordgrænse er først og fremmest en grænse mod havet, nemlig den 524 km lange kyststrækning langs Østersøen.
I kystområderne hersker et gunstigt mikroklima, kendetegnet ved mange soltimer og den betydelige fugtighed i luften, der også har et helbredende indhold af jod. Vidtstrakte skovområder og fraværet af større industrivirksomheder sikrer en ren luft i området. Gunstige havstrømme medfører stadig nyt byggemateriale til de lange sandstrande.
Fra kysten og 200 km ind i landet finder man et afvekslende landskab, bestående af søer, opstået efter istiden, floder, skove og bakker.
Det landområde i Polen, der ligger ved østersøkysten – på strækningen fra Polens vestgrænse ved Odra-floden og til grænsen mod Rusland – kaldes Pommern, på polsk: Pomorze, der betyder landet ved havet. Pomorzanie var navnet på den største af de slaviske folkestammer, der oprindeligt befolkede dette område.
Historisk set omfattede betegnelsen Pommern det land, der lå langs østersøkysten helt fra Rostock til Gdańsk. øst for Gdańsk og floden Wisła lå Prusy, der beboedes af et baltisk talende folk. Man siger, at sydgrænsen for det tidligste Pommern gik langs floderne Notec og Warta, men i det meste af middelalderen og senere lå grænserne for Pomorze Szczecińskie (det vestlige Pommern) og Pomorze Gdańskie (det østlige Pommern) noget længere nordpå.
I dag opdeler man Pommern i Vestpommern med Szczecin som hovedby og Østpommern med Gdańsk som hovedby.


Skovsø ved Krąg

Områdets historie

Dansk-polske forbindelser:
Erik af Pommern

Indkvartering

Læs også om indkvartering under de enkelte byer i regionen.

Byer i Vestpommern

Næsten alle pommerske byer har en meget gammel historie. De ældste af dem er af slavisk oprindelse. Nogle er opstået i forbindelse med fyrstelige borge, fæstningsanlæg tilhørende Korsridderne, ridderborge, kongeborge eller klostre. Blandt dem finder vi fiskerlejer såvel som købstæder og blandt de yngste kystbyer, der er opstået som følge af en stigende interesse for vandets og luftens lægende kvaliteter.

Følg også nedenstående links til en kort beskrivelse af de enkelte byer og småbyer:

Det Vestpommerske Amt:
Barlinek . -Białogard . -Chojna -Choszczno. -Darłowo -Drawsko Pomorskie. -Dziwnów -Dziwnów -Dźwirzyno . -Goleniów . -Gryfice -Gryfino . -Jarosławiec -Kamień Pomorski -Kołbacz -Kołobrzeg -Koszalin . -Dziwnów . -Międzyzdroje -Dziwnów -Mielno -Moryń -Mrzeżyno -Myślibórz. -Niechorze . -Pogorzelica -Połczyn Zdrój . -Police . -Pyrzyce. -Sarbinowo -Sławno. -Stargard Szczeciński . -Świdwin . -Świnoujście -Szczecin -Szczecinek . -Trzebiatów . -Ustronie Morskie . -Wałcz . -Wolin

Mindre lokaliteter :
Bielin: Landsby 84 km syd for Szczecin – Cieszyno Drawskie: Landsby 8 km nord for Zlocieniec og 122 km øst for Szczecin. – Krag: Landsby (50 km øst for Koszalin ) med imponerende ridderborg. Borgen, der ligger smukt ned til en sø blev bygget i begyndelsen af det 14. årh. af slægten Podewils, i 16.-17.årh. udbygget i renæssancestil. Ombygget i det 19.årh. Bygningen brændte i 1945. Genopbygget efter 2.verdenskrig. Fra det oprindelige borganlæg er bevaret kapel og kælder med skydeskår. I dag udnyttes bygningen som hotel. – Piaski Wielkie: Landsby 7 km øst for byen Wolin og 35 km øst for Swinoujscie.

Under de enkelte lokaliteter er der links til beskrivelser af pensionater, hoteller og andre overnatnings- og spisesteder.

Kort
Vestpommern
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software