Rideferie i Polen

Enkelte centre (ridecentre, stutterier og feriecentre med mulighed for ridning). – Regioner

Heste- og ridecentre

Nedenfor præsenteres et udvalg af steder, der tilbyder rideferie med overnatning for turister, og hvor man kan føle at være i pagt med naturen og hesten.

Stadnina Koni “Bielin”

Stutteriet og ridecentret ligger ca. 170 km syd for færgehavnen i Swinoujscie, 84 km syd for storbyen Szczecin ogca. 68 km nord for den polsk-tyske grænseovergang i Slubice (v. Frankfurt a.d.Oder)..
I Bielin stutteri opdrættes halvblodsheste. Der er p.t. over 140 heste, hvoraf 40 anvendes til ridning.
De turistmæssige faciliteter har til huse i et gammelt gods i klassicistisk stil. Godsbygningen er omgivet af en park på 10 ha.
Den nærmeste omegn er naturskøn, skovrig med adskillige søer (Cedynia Landskabspark).

Rideskolen Stopka

v. Andrzej og Agnieszka Stopka, oś. Jurki, Maków Podhalański

Rideskolen, der råder over 14 heste, ligger på den sydlige skråning af bjerget Makowska Góra med udsigt mod Skawa-dalen samt andre bjerge, nære og fjerne. Ægteparret Stopka underviser i ridning og efter få timers undervisning får selv nybegyndere lov til at ride ud på ture i de skønne omgivelser.

Indkvartering

Rideskolens tilbud kan benyttes i forbindelse med et ophold i det meget rummelige feriehus i oś. Makowska Góra, Maków Podhalański, kun 2 km fra rideskolen. Feriehuset, der udlejes på ugebasis, er meget smukt beliggende med en fantastisk bjergudsigt. I forhold til huset ligger skolen ca. 2 km i østlig retning ad en bjergvej. Man kontakter selv rideskolen efter ankomst til huset. Nærmere beskrivelse af feriehuset (ferieejendommen) findes Feriehus ved Maków Podhalański og Bed & Breakfast .

“Kierzbuń”

Beliggenhed: Nordøst for Olsztyn i regionen Mazury.
Webside: Stadnina Koni Kierzbuń

Stutteriet “Janusz Kojrys”

Beliggenhed: nær byen Olsztyn i det nordøstlige Polen.
Webside: Janusz Kojrys

“Janów Podlaski”

Beliggenhed: I landsbyen Wygoda, ved byen Janów Podlaski, nær den hviderussiske grænse.
Webside: Stadnina Koni Janów Podlaski

“Szarża”

Beliggenhed: Ved landsbyen Bolęcin, nær byen Chrzanów, vest for Kraków.
Webside: Stadnina Koni “Szarża” og Szarża

Bieszczady

I det syd-østlige Polen, det såkaldte polske vilde vest, findes regionen Bieszczady, et bjergområde med et meget malerisk landskab. Området er meget tyndt befolket. Der findes næsten ingen industri og ingen forurening.
Turismen i dette område er præget af den individuelle agroturisme. Man lejer et værelse med bespisning hos en bondefamilie. Mange bønder har 2-3 heste, som man kan ride på. Der findes også rideskoler og mindre pensionater. Priserne er meget lave.Den typiske hest fra Bieszczady er den såkaldte hucul-hest, en lille hest, der er vant til at færdes i bjergterrænet.

Webside, der har oplysninger om flere ridecentre, landbrug og pensionater i Bieszczady-regionen med tilbud om rideferie:
http://www.bieszczady24.pl/pl/38/38/kategorie:11

Attraktioner:
Ridning, fiskeri, cykling, roning, traveture.
Forplejning med servering af retter fra det regionale køkken.

Ifølge en statistik fra 1998 er der ca. 561.000 heste i Polen.

Arbejdsheste
I det polske landbrug bruges 550 000 heste som arbejdskraft.
Man kan møde heste både på landet og i de mindre byer. Man bruger dem i landbruget og som transportmiddel.Man kan købe heste på de hestemarkeder, som er kendt af alle, der har brug for at sælge eller købe en arbejdshest. Ofte rejser folk langt for at komme til de store hestemarkeder; man køber sin hest og rider tilbage på den. F.eks. findes der et sådant marked i Sokółki i det nordøstlige Polen.

Rideheste
Der er en meget gammel tradition for rideheste i Polen. Også i hæren brugte man heste langt op i tiden. Så sent som i 2.verdenskrig kæmpede polske soldater til hest mod motoriserede tyske soldater.

Opdræt
Der er flere steder i Polen, hvor man avler og opdrætter heste. Indtil 2. verdenskrig var det den polske stat, der var ansvarlig for, at der var rideheste nok, specielt til brug for hæren. Under krigen blev hestebestanden formindsket drastisk. Efter krigen har man genetableret nogle af de tidligere stutterier. Rideheste er en betydelig eksportvare for Polen og sælges især til USA.

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software