Mazowsze

Amt: Mazowieckie


Statuen af Chopin i Lazienka-parken i Warszawa. – Photo by: Jakob Hoffmann

Beliggenhed og historie

Mazowsze (eller Masovien) er en af de 5 store, historiske regioner i Polen (sammen med Pommern, Wielkopolska, Małopolska og Schlesien) og ligger i det centralt-østlige Polen omkring floden Wisła’s mellemste løb, Narew og Bug’s nederste løb. I dag grænser regionen mod vest til Łódź Amt og det Kujavisk-Pommerske Amt, mod nord til Mazury (Masurien), mod øst til Podlasie og Lublin Amt og mod syd til Helligkors Amt.
Hovedbyen er Warszawa, Polens hovedstad.
Nordvest for Warszawa ligger en nationalpark: Kampinoski Park Narodowy; det er formentlig den eneste nationalpark, der ligger så tæt på en storby med over 1 million indbyggere, og det er samtidig en af de største nationalparker i Europa. Parken blev oprettet i 1959 for at beskytte resterne af Kampinos-skoven i Wisła-floddalen.Nationalparken er placeret i et område, hvor det største sammenløb af floder i Polen findes, nemlig floderne Wisła, Bug, Narew, Wkra og Bzura. Adskillige turistmæssige faciliteter er knyttet til parken. – Se den særlige side om Kampinos Nationalpark .


Floden Wisła ved Wysoczyn, syd for Góra Kalwaria

Området var oprindeligt folkestammen mazowszanie’s territorium. Navnet Mazowsze er kendt siden 1041. Området blev tidligt indlemmet som en region i det første polske kongedømme. 1596 overtog Warszawa rollen som landets hovedstad efter Kraków.
Chopin og Mazowsze: Komponisten Fryderyk Chopin (1810-1849) blev født i Żelazowa Wola, nær Warszawa. I Łazienki-parken i Warszawa findes en berømt statue af komponisten, der forestiller Chopin siddende i skyggen af et piletræ (grædepil), et træ, der er karakteristisk for det masoviske sletteland. Det siges – og nu ikke mindst blandt indbyggerne i Mazowsze – at komponisten bl.a. lod sig inspirere til sin verdensberømte musik af vindens susen i de masoviske piletræers løv – en lyd, han var fortrolig med fra sin barndom.


Narew-floden lige før udmundingen i Wisla, set fra fæstningen Modlin med magasinbygningen på den anden side af floden

Indkvartering

Booking.com

Læs om indkvartering under de enkelte byer i regionen.

Enkelte byer i amtet

Białobrzegi. -Ciechanów . -Czersk . -Garwolin. -Góra Kalwaria . -Gostynin. -Grodzisk Mazowiecki. -Grójec. -Konstancin-Żuromin. -Kozienice. -Legionowo . -Lipsko. -Łosice. -Maków Mazowiecki. -Mińsk Mazowiecki . -Mława . -Nowy Dwór Mazowiecki . -Ostrołęka . -Ostrów Mazowiecka . -Otwock . -Piaseczno . -Piastów . -Płock . -Płońsk . -Pruszków . -Przasnysz. -Przysucha. -Pułtusk . -Radom . -Siedlce . -Sierpc. -Sochaczew . -Sokołów Podlaski. -Szydłowiec. -Warszawa – side 1 . -Węgrów . -Wołomin . -Wyszków . -Wyszogród. -Zakroczym. -Zwoleń . -Żyrardów.


Floden Bug nord for Sarnaki

Andre internetsider og kilder

Mazowsze amt – (polsk og engelsk), her også links til download af brochurer for turister, herunder om det masoviske køkkens specialiteter.

Kampinos Nationalpark

Attraktioner

Kort
Mazowsze
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software