Cykelferie i Polen


Cyklister i Kraków. – Photo by: Billede af Yasemin Avun fra Pixabay

Bjergcykling i Bieszczady

Bjergcykling for alle i den naturskønne Bieszczady-region.
Kontakt (på engelsk):
Krzysztof Plamowski
E-mail: plamowski@onet.pl

Bjergcykling i Pieniny

Forslag til cykelture på afmærkede stier i og nær Pieniny-bjergene i det sydlige Polen, ganske nær grænsen til Slovakiet. Ruterne, hvoraf nogle følger Dunajec-floden gennem bjergene, forløber både på den polske og den slovakiske side af grænsen.
Pieniny-bjergene og Spisz-regionen

Organiserede ture

MAZURY:

Flere firmaer arrangerer udflugter i det masuriske sølandskab, bl.a. i den Masuriske Naturpark og i Biebrza Nationalpark.

Turene fører turisten gennem det store søområde, Mazury eller Masurien i det nordøstlige Polen, med o. 5000 større eller mindre søer, en region, hvor store områder er dækket af gammel naturskov, og som råder over et enestående plante- og dyreliv.

BIAŁOWIEŻA

Białowieża-skoven er den eneste egentlige urskov i Europa. Det store skovområde omfatter den ældste polske nationalpark, der iøvrigt er medtaget på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Białowieża er ikke mindst kendt for sin store bestand af europæisk bison.

Ture på egen hånd

Beskrivelser af cykelruter

Tekst på dansk:
*Pieniny-bjergene og Spisz-regionen *

Der er efterhånden talrige turbeskrivelser på polsk, idet der findes beskrivelser for adskillige mindre områder: regioner, distrikter, landskaber, powiat’er, sogne og byer.

Generelle bemærkninger

Husk at cykelstier er en sjældenhed, og at cyklister bestemt ikke har samme prioritet i trafikken som f.ex. i Danmark. Bilisterne er ikke vant til at skulle passe på cyklisterne. Dog er cykelturismen og cykling generelt i fremgang i Polen.Det tilrådes dog stadig, at man som cyklist undgår de stærkere trafikerede veje. Pas også på, når større byer skal passeres. Til gengæld er der mange små veje, hvor man færdes i tæt kontakt med naturen, og mange hyggelige landsbyer og småbyer, hvor trafikken er minimal.

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software