Jarosławiec

Afstande i km

Sławno
27 km sø,
Ustka
30 km ø, 18 km sv, 154 km sø, 99 km sv, 52 km sv, 39 km sø, 192 km sv, 209 km sv

Beliggenhed og historie

Badestedet og fiskerlejet Jarosławiec ligger ved østersøkysten, 11 km nord for vejen, der forbinder Darłowo og Ustka, og tæt ved søen Wicko (1058 ha). Byen ligger på en høj klint ud mod havet.

Den første kendte optegnelse om stedet stammer fra 1459. Det har fra gammel tid været et fiskerleje, hvor fiskerne i ledige stunder også indsamlede rav på stranden.

Turistfaciliteter

Den eneste adgangsvej til Jarosławiec hedder inde i byen Bałtycka-gaden; her ligger flere feriecentre o.lign. Parallelt med denne, yderst ude mod havet løber gaden Nadmorska langs med klinten; på denne gade og i centrum findes de fleste butikker og her udfolder nattelivet sig.
Den lille by har både pensionater, feriecentre, kro, privat værelsesudlejning, camping og teltplads. Der findes også apotek og busholdeplads. I sæsonen er der posthus, bank og vekselkontor; man kan leje cykler og benytte tennisbanen.

Turistattraktioner

Fyrtårnet
En betydelig turistattraktion er fyrtårnet. Allerede i 1818 omtaltes nødvendigheden af et fyrtårn. Efter visse byggeproblemer blev det nuværende tårn indviet i 1838. Tårnets højde i sig selv er 33,3 m og terrænet, hvor det står, er 20 m.o.h.

Omegnen

Et populært mål er den nærliggende Wicko-sø. Mange begiver sig også ud på en længere spadseretur langs stranden i retning af badestedet Darłówko.
I Darłowo (18 km borte) findes en middelalderborg, hvor den danske konge, Erik af Pommern, fødtes og døde.

I Darłowo og Ustka findes havne, hvorfra der i sommertiden er færgeforbindelse til Bornholm.

Indkvartering

Booking.com
Jarosławiec Info

Andre internetsider og kilder

Jarosławiec Info

Østersøkysten
Vestpommern

Kort
Jarosławiec
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software