Sulejów


Podklasztorze ved Sulejów: Cistercienserklostret

Afstande i km

48 km v, 84 km sø, 57 km nv, 29 km ø, 14 km nv, 151 km nø

Indbyggertal

6.281 (2016)

Beliggenhed og historie

Sulejów ligger ved Pilica-floden i den sydøstlige del af Łódź-regionen; mod nordvest grænser kommunen til den større distriktsby Piotrków Trybunalski. Nord og nordøst for byen strækker sig den store Sulejów-sø. Området nord for Sulejów (bl.a.omkring søen) og syd for byen (langs floden) er udlagt som landskabspark (Sulejowski Park Krajobrazowy).
Den første omtale af stedet er fra 1145. Det var en boplads og markedsplads, der fra det 12.årh. tilhørte Cistercienserordenen. En egentlig by opstod fra ca. 1279 på et område, der tilhørte det i 1176 grundlagte cistercienserkloster. Handel og ikke mindst kalkværksindustri og skovbrug bidrog til byens udvikling. I 1927 fik byen købstadrettigheder, men byens fremgang blev bremset af 2.verdenskrig, under hvilken bombardementer ødelagde tre fjerdedele af byen og 40% af indbyggerne mistede livet. Det gamle Sulejów er beskrevet i bogen “Stare i nowe” (Gammelt og nyt) af forfatteren Lucjan Rudnicki, der er født i byen.

Turistattraktioner

Podklasztorze
I byens nordlige udkant, i forstaden Podklasztorze, ses det imponerende Cistercienserkloster, der blev grundlagt i 1176. Klosterkomplekset, der bygningsmæssigt har forsvarskarakter, er malerisk beliggende i Pilica-dalen. Den romanske klosterkirke er fra 1232. Klosteranlægget, der har 6 forsvarstårne, hører til de bedst bevarede bygningsværker, tilhørende Cistercienserordenen, i Europa. – I dele af det rekonstruerede kloster er der nu indrettet hotel.
Den neogotiske Sankt Florian-kirke
fra 1908.
Jomfru Maria-kapellet
fra 1644.
Rester af Norbertinerklostret
fra det 12.årh. med et forsvarstårn fra det 15.årh. og en kirkebygning i barokstil.

Indkvartering

Booking.com

Sulejów (Byens officielle side)

Andre internetsider og kilder

Sulejów (Byens officielle side)

Kort
Sulejów
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software