Mielno


Kysten nær Mielno. – Foto: Andrzej Stańczak

Afstande i km

209 km ø, 40 km v, 12 km sø, 7 km v, 159 km sv, 187 km sv, 31 km sv

Beliggenhed og historie

Den første omtale af stednavnet er dateret 1288, men iøvrigt er der bevaret rester af en slavisk bebyggelse, der stammer fra det 10.århundrede. Først var Mielno blot et fiskerleje, senere blev der bygget en havn til handelsskibe. Omkring midten af det 19.årh. begyndte de første sommergæster at komme hertil og langsomt udvikledes Mielno til en elegant ferieby.


Mielno, ved nedgangen til stranden.
Foto: Andrzej Stańczak


Badestranden ved Mielno.
Foto: Andrzej Stańczak

Mielno ligger på den landstrimmel, der adskiller Jamno-søen og østersøen. Mellem byen og den brede sandstrand ligger et bælte af lave, let bevoksede klitter. Parallelt med stranden løber Promenada Przyjaźni (Venskabspromenaden), der blev anlagt i begyndelsen af forrige århundrede for at styrke kystlinien.I de seneste år er Mielno blevet den mest aktive ferieby på denne del af kysten hvad angår underholdning og natteliv, koncerter, diskoteker m.m.
Der er alm. bustrafik til byen samt bybus fra Koszalin (kun 12 km borte).Både havet og den nærliggende Jamno-sø (22 km2) giver storslåede muligheder for badeliv og vandsport. En kanal (Jamno-kanalen) forbinder Jamno-søen med østersøen.
Der findes et sanatorium.
Byen er administrativt centrum for Mielno kommune. Andre mindre lokaliteter i kommunen af turistmæssig interesse(alle tæt på kysten) er: Unieście (se nedenfor), Sarbinowo , Łazy, Chłopy, Gąski og Mielenko.

Uniescie:
Landsbyen Unieście (ca. 3 km øst for Mielno) var tidligere et fiskerleje, nu bade- og feriested. De to tæt ved hinanden liggende byer udgør et kompleks af forbundne bysamfund.

Indkvartering

Booking.com
Pensionater fra slutningen af det 19.årh. og begyndelsen af det 20 årh. står stadig i byens centrum. Der er også en park. Adskillige pensionater og mange private villaer i byen er smukt og fantasifuldt udført. Udover pensionater er der en omfattende privat værelsesudlejning. Campingplads og teltplads findes – samt vandrerhjem (i sæsonen).

Mielno (Byens officielle side; her også bykort). På polsk, engelsk og tysk

Andre internetsider og kilder

Mielno (Byens officielle side; her også bykort). På polsk, engelsk og tysk


Ved Jamno-kanalen. – Foto: Andrzej Stańczak

Østersøkysten
Vestpommern

Fotos på denne side bringes efter tilladelse fra Andrzej Stańczak, Mielno.

Kort
Mielno
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software