Police

By

Afstande i km

18 km s, 49 km ø,
Lufthavnen ved Goleniów ca.
55 km ø, 102 km nø, 111 km nø, 120 km nv, 157 km nø

Beliggenhed og historie

Police ligger nord for Szczecin, på vestbredden af Odra-floden; Police kommune ligger i Police powiat, der igen er en del af det Vestpommerske Amt (Województwo Zachodniopomorskie).
Powiat er et administrativt niveau (“distrikt”) mellem primærkommune og amt; det blev (gen)oprettet i Polen ved en lov, der trådte i kraft 1.1.99, samtidig med at reglerne om de nye amtsgrænser trådte i kraft.
Police powiat omfatter udover Police kommune flg. (land)kommuner: Nowe Warpno, Dobra (Szczecinska)og Kolbaskowo.
Police powiat dækker 664 km2 med 57161 indbyggere. Arbejdsstyrken er på 19761 personer. Antal arbejdsløse:1439 personer.
Police kommune dækker 252 km2 og befolkningstallet er 41701. Antal beskæftigede er: 9602, heraf kvinder: 3762.

Historie:
Byen fik købstadrettigheder i 1260. Indtil 1321 var byen de pommerske fyrsters ejendom. 1630 blev byen indtaget af svenskerne, i 1720 af prøjserne.
Under 2.verdenskrig var der her afdelinger af kz-lejrene Stutthof (Sztutowo) og Ravensbrück samt 9 tvangsarbejdslejre. Fangerne blev bl.a. beskæftiget i en fabrik under I.G.Farben-koncernen, der fremstillede syntetisk benzin. Fra 1945 befandt byen sig (igen) inden for Polens grænser.
Seværdigheder: et kapel fra det 15.århundrede – rester af den tidligere Maria-kirke.

Erhverv:
Den helt dominerende virksomhed i byen er den store kemiske fabrik Zaklady Chemiczne Police, der bl.a.fremstiller kunstgødning. Det er en af de største virksomheder i Polen. På en top 100 liste over de største polske virksomheder figurerer den som nr.33.
Udvikling:
I fremtiden satser byen på udvikling af industri (med udnyttelse af miljøvenlig teknologi) samt på turisme: Trzebież ved Szczecin-fjorden, Puszcza Wkrzańska
Havnen:
Police havn ligger ca.15 km nord for Szczecin og er ejet af Zaklady Chemiczne Police; dog er havnen kontrolleret af Szczecin havnekontor. Havnen betjente i 1997 over 550 skibe.

Venskabsbyer:
Police har venskabsforbindelser med Korsør i Danmark og Ueckermünde i Tyskland.

Omegnen

Tæt nord for Police begynder Puszcza Wkrzańska, et naturområde med skove og moser, der er udflugtsmål for mange af Szczecins beboere; her findes bl.a. et fuglereservat ved Świdwie-søen.

Indkvartering

Booking.com
Police – med praktiske oplysninger for turister

Spisesteder:

Police – med praktiske oplysninger for turister

Andre internetsider og kilder

Police

Kort
Police
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software