- spangshus online - Turist i Polen Regioner og byer Podkarpacie
Rymanów
Rymanów Zdrój

Rymanów Zdrój. Fra kurparken (Polen)
Rymanów Zdrój. Fra kurparken


Afstande i km: Kraków 179 nv., Krosno 14 nv., Jasło 41 nv, Gorlice 65 nv, Rzeszów 71 n, Przemyśl 97 nř, Sanok 27 ø.
Indbyggertal: ca. 16.000

Beliggenhed og historie:

Den lille by Rymanów ligger nær de nordligste udløbere af bjergområdet Beskid Niski og ved hovedvejen mellem Krosno og Sanok.

Byen kan føre sin historie som købstad tilbage til 1376. Det nuværende bynavn, Rymanów, kom til i Władysław Jagiełło's regeringstid og er afledt af navnet på en lokal sognefoged, der hed Reyman. I det 15. og 16.årh. modtog byen adskillige kongelige privilegier bl.a. til afholdelse af markeder og til opretholdelse af egne varelagre. Ved siden af handelen udviklede håndværksfagene sig kraftigt. - Både 1. og 2.verdenskrig medførte store ødelæggelser i byen såvel som i kurbyen.


Kurbyen:
Kurbyen Rymanów Zdrój ligger som en særlig forstad ca. 4 km syd for centrum. Det er den næststørste kurby (efter Iwonicz Zdrój) i Beskid Niski-området. De mineralvandskilder, der blev opdaget i 1876 tjener til behandling af bl.a. luftvejssygdomme; i dag modtages fortrinsvis børn som kurgæster. Rymanów er et smukt kursted, der delvis er indrettet i gamle pensionater med minder om forgangne århundreder.

Rymanów Zdrój. Fra kurparken (Polen)
Rymanów Zdrój. Fra kurparken


Turistattraktioner:
I selve Rymanów by bør man besøge sognekirken opført 1779-1781 i sen barokstil. Bemærkes bør også Potocki-slægtens herresæde i den østlige del af byen; nu har den lokale skovforvaltning til huse her.

Rymanów Zdrój. Fra kurparken (Polen)
Rymanów Zdrój. Fra kurparken


Omegnen:
Udover ture i kurparken anbefales spadsereture og længere udflugter til de maleriske højdedrag, der omgiver byen og går under betegnelsen Rymanów-højderne. De højeste heraf er Dział (668 m.o.h.) og Kopiec (635 m.o.h.). - Hvis man følger den røde turiststi mod vest kan man spadsere til det nærliggende kursted i Iwonicz Zdrój.


Indkvartering:

Wasza reklama
Deres reklame

Andre links til indkvartering:

Rymanów Zdrój
Rymanów


Rymanów Zdrój. Fra kurparken (Polen)
Rymanów Zdrój. Fra kurparken

Andre sider om Rymanów:
Rymanów. Gminny Portal Internetowy
Uzdrowiski Rymanów S.A.
(polsk og engelsk version)
Rymanów


Retur til: Podkarpacie

Copyright © 1997 Twardowska & Spangshus