Łeba


Badestranden ved Łeba. – Kilde: www.fotoleba.pl

Afstande i km

Słupsk
60 km sv,
Ustka
77 km sv, 108 km sø, 86 km sø, 77 km sø, 128 km sv, 30 km sø, 91 km sø, 60 km sø

Indbyggertal

3.694 (2016)

Beliggenhed og historie

Łeba er et badested og fiskerihavn ved Østersøen, 30 km nordvest for Lębork. Området er specielt kendt for sine vandreklitter, der præger landskabet. Byen (oprindeligt et lille fiskerleje) fik købstadrettigheder i 1357. Łeba har gennem århundreder kæmpet mod naturkræfterne. Oversvømmelser i det 14. og 15.årh. og trusler fra sandflugt og vandreklitter i det 16.årh. betød at man i 1570 måtte flytte byen til dens nuværende placering, lidt længere borte fra kysten. Ruinerne af den tilsandede kirke kan man i dag se nær ved stranden.
Gæsterne på stedet kan bl.a. glæde sig over de moderne campingpladser og feriecentre, deltage i udflugter til søs og nyde velsmagende fisk fra de lokale røgerier. Turiststier fører fra byen ind i den nærliggende Słowiński-nationalpark.


Luftfoto af Łeba set fra kysten mod land. Man ser en del af stranden, havneindløbet, havnen og byen. – Kilde: www.fotoleba.pl

Omegnen

Langs med Østersøen, øst og vest for byen strækker sig to søer, mod øst Sarbsk-søen (Jezioro Sarbsko), mod vest den meget større Łebsko-sø. Mod vest grænser byen op til den Słowiński-nationalparken, der omfatter søerne Łebsko og Gardno samt kystområdet ud mod østersøen. Nationalparken har et areal på lidt over 18.200 ha, hvoraf søerne udgør lidt over halvdelen. På parkens område findes enorme klitter, der hører til de største i Europa. Den højeste er Lacka med 42 m og et areal på ca. 300 ha.


Klitterne ved Łeba. – Kilde: www.fotoleba.pl

Indkvartering

Booking.com
Łeba (Byens officielle side)

Spisesteder:

Łeba (Byens officielle side)


Stranden ved Łeba. – Kilde: www.fotoleba.pl

Andre internetsider og kilder

Łeba (Byens officielle side)

Østersøkysten
Østpommern

Kort
Łeba
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software