Rejseindtryk fra Polen - rideferie med ophold på Stutteriet Bielin

Dine rejseindtryk fra Polen

Rideferie med ophold på Stutteriet Bielin – ferie i Polen juli 2004

Mandag den 5. juli kl. 1515 efter 801 km kørsel parkerede vi foran hovedbygningen på stutteriet BIELIN i det vestlige Polen. En meget venlig dame Maggie (et navn vi har gode erfaringer med hjemmefra ) tog imod os, viste os vores værelser, spisestuen og de andre vigtige rum. Vi kom lidt for sent til eftermiddagens ridetur, men benyttede så lejligheden til at se nærmere på omgivelserne og det, der skulle være vores hjem den næste uge.

Først lidt om indkvarteringen: Hovedbygningen, en stor, køn og velholdt bygning med 40 sengepladser i 2-, 3-, og 4-sengsværelser fordelt på to etager. Alle med eget bad, rene, pæne og med gode senge. En rytterstue med fjernsyn og for øvrigt det eneste rum, hvor der måtte ryges. Desuden en stor hyggelig dagligstue med åben pejs, som der ofte var tændt op i. Stuen rummede også en ganske velforsynet bar med særdeles rimelige priser.

Fra stuen udgang til en stor terrasse og have/park med bål- og grillplads.

Gårdspladsen omkranset af mange forskellige bygninger i rimelig pæn stand. På den ene side løsdriftstald med løbegårde til hopper og føl, på den anden side løsdriftsstalde og løbegårde til ungheste, stalde til de heste der bliver brugt til dagligt, en meget stor og ret ny hingstestald med meget store bokse til omkring 20 avlshingste. Andre bygninger med værksteder og garager.

Det var naturligvis meget spændende at se hestene, som vi skulle tilbringe så megen tid sammen med, og vi blev bestemt ikke skuffede.

Stutteriet har ca. 120 heste, hvoraf de 35 bruges til ridning. De lignede meget hinanden, store (167-172 cm ), mørkebrune, rolige og godmodige, men villige og lette at ride, for øvrigt alle avlshopper.

Dagene begyndte med morgenmad kl 830. Hesteudlevering kl 930, som regel den samme hest hver formiddag. Strigling og hovrensning, ingen af hestene var skoet eftersom der ikke var sten eller hård bund overhovedet i terrænet. Udlevering af hovedtøj og saddel og så måtte hver enkelt selv sadle op, dog med hjælp til begyndere.Sadlerne var rigtig dejlige at sidde i.

Der var for øvrigt en dansk familie, som aldrig havde været i nærheden af en hest før, men som også havde en herlig uge.

Når alle var kommet til hest skridtede vi ud til øvepladsen, hvor nybegyndere blev undervist af en kvindelig instruktør, mens de mere øvede red ud i skoven med en leder i spidsen. I løbet af ugen var vi meget sjældent det samme sted i skoven, som så ud til at være uendelig med alle typer skov, fra nyplantning til urskov. Et fantastisk rideområde, hvor vi tilsyneladende måtte komme overalt.

Formiddagsturen sluttede ved 12-tiden, og så var der lige tid til et hurtigt bad, omklædning og en enkelt øl inden middagen kl 13

Eftermiddagsturene forløb på nogenlunde samme måde, men som regel på en anden hest. Af og til lidt springning på øvepladsen, men altid en skovtur inden det gik hjemad ved 1730-1800 tiden.

Dagen sluttede med aftensmad.

Bemærkninger til turen: En utrolig dejlig uge, sammen med gode, velpassede heste, flinke mennesker og en storslået natur.

Alt sammen : ridning, værelse og mad for 200 Euro (2004 priser). Forstå det hvem der kan?

Vi vil meget gerne af sted igen!

Per og Karl Otto

…Vil du vide mere, så gå ind på adressen: www.bielin.pl .

Artiklens forfattere: Per Studsholt og Karl Otto Andersen
Ovenstående tekst og billeder bringes efter tilladelse fra forfatterne. Artiklen blev tidligere bragt på Sportsrideklubben Aalborg’s hjemmeside.

Kort
Rejseindtryk fra Polen - rideferie med ophold på Stutteriet Bielin
Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software