Rymanów


Rymanów Zdrój. Fra kurparken

Afstande i km

65 km nv, 41 km nv, 179 km nv, 16 km nv, 97 km nø, 71 km n, 27 km ø

Indbyggertal

16.000

Beliggenhed og historie

Den lille by Rymanów ligger nær de nordligste udløbere af bjergområdet Beskid Niski og ved hovedvejen mellem Krosno og Sanok.

Byen kan føre sin historie som købstad tilbage til 1376. Det nuværende bynavn, Rymanów, kom til i Władysław Jagiełło’s regeringstid og er afledt af navnet på en lokal sognefoged, der hed Reyman. I det 15. og 16.årh. modtog byen adskillige kongelige privilegier bl.a. til afholdelse af markeder og til opretholdelse af egne varelagre.Ved siden af handelen udviklede håndværksfagene sig kraftigt. – Både 1. og 2.verdenskrig medførte store ødelæggelser i byen såvel som i kurbyen.

Kurbyen:
Kurbyen Rymanów Zdrój ligger som en særlig forstad ca. 4 km syd for centrum. Det er den næststørste kurby (efter Iwonicz Zdrój) i Beskid Niski-området. De mineralvandskilder, der blev opdaget i 1876 tjener til behandling af bl.a. luftvejssygdomme; i dag modtages fortrinsvis børn som kurgæster. Rymanów er et smukt kursted, der delvis er indrettet i gamle pensionater med minder om forgangne århundreder.


Rymanów Zdrój. Fra kurparken

Turistattraktioner

I selve Rymanów by bør man besøge sognekirken opført 1779-1781 i sen barokstil.Bemærkes bør også Potocki-slægtens herresæde i den østlige del af byen; nu har den lokale skovforvaltning til huse her.


Rymanów Zdrój. Fra kurparken

Omegnen

Udover ture i kurparken anbefales spadsereture og længere udflugter til de maleriske højdedrag, der omgiver byen og går under betegnelsen Rymanów-højderne. De højeste heraf er Dział (668 m.o.h.) og Kopiec (635 m.o.h.). – Hvis man følger den røde turiststi mod vest kan man spadsere til det nærliggende kursted i Iwonicz Zdrój.

Indkvartering

Booking.com
Rymanów. Gminny Portal Internetowy – med links til praktiske informationer for turister

Spisesteder:

Rymanów. Gminny Portal Internetowy – med links til praktiske informationer for turister


Rymanów Zdrój. Fra kurparken

Andre internetsider og kilder

Rymanów. Gminny Portal Internetowy

Kort
Rymanów
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software