Sarbinowo

Afstande i km

25 km v, 19 km sø, 7 km ø, 147 km sv, 179 km sv, 15 km sv

Beliggenhed og historie

Sarbinowo er et mindre badested og fiskerleje ved Østersøen, beliggende nogenlunde midtvejs mellem byerne Kołobrzeg og Koszalin.
Stedet var tidligere udelukkende beboet af fiskere og bønder. Først mod slutningen af det 19.århundrede begyndte der at ankomme sommergæster hertil, tiltrukket af den friske luft og den brede og rene sandstrand. Fra denne første periode som badested er der stadig bevaret nogle pensionater og villaer.

I de tidligst kendte optegnelser (fra 1309) om Sarbinowo nævnes det, at stedet ligger 1,5 km fra kysten. Det viser, hvor meget land, Østersøen har taget siden den tid. I begyndelsen af det 20.årh. frygtede man, at landsbyen ville blive opslugt af havet. Derfor byggede man i 1910 en støttemur af sten og beton, 1 km lang og ca. 1,5 m høj. Det lykkedes hermed at bremse havets nedbrydende virksomhed på dette sted.

Sarbinowo kan tilbyde flere pensionater, feriecentre, teltpladser, privat værelsesudlejning og campinghytter.Det meste liv udfolder sig på gaden Nadmorska, der løber parallelt med stranden. En attraktion er den stenboulevard, der opstod ved bygningen af en støttemur som kystbeskyttelse.

Omegnen

Fra det 51 meter høje fyrtårn i Gaski (1 km borte) er der en fremragende udsigt. Den nærmeste større by er Koszalin (19 km).

Indkvartering

Booking.com
Sarbinowo – med praktiske oplysninger for turister

Andre internetsider og kilder

Sarbinowo
Østersøkysten
Vestpommern

Kort
Sarbinowo
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software