Słubice


Gågaden ul. Jedności Robotniczej i centrum af Słubice

Afstande i km

Berlin
90 km v,
Frankfurt an der Oder
0 km v, 77 km nø, 34 km n, 52 km sø, 57 km ø, 81 km nø, 186 km ø, 74 km ø, 145 km n, 36 km ø, 90 km sø

Indbyggertal

16.900 (2004)

Grænsebroen over Odra. Grænselinien løber tæt ved den tyske bred

Beliggenhed og historie

Słubice ligger i det vestlige Polen, på østbredden af floden Odra, der over en lang strækning danner grænse mellem Tyskland og Polen. På vestsiden af floden ligger den væsentligt større, tyske by Frankfurt an der Oder. Der er grænseovergangssted i selve byen. Fra byen er der 5 km mod syd til hovedvej nr.2 (på den tyske side motorvej nr.12), der forbinder Warszawa og Poznań med Berlin.
Som selvstændig by har Słubice kun eksisteret siden 1945, da grænsen blev fastlagt ved Odra. Men ifølge historiske kilder fandtes der i den tidlige middelalder på dette sted en slavisk boplads, kaldet Śliwice. Efter 1250 kom området under Brandenburg og beboelsen blev efterhånden en forstad – kaldet Dammvorstadt – til byen Frankfurt.
Under 2.verdenskrig blev ca. 30% af den bymæssige struktur ødelagt.
Efter 1972 påbegyndtes et samarbejde mellem Frankfurt og Słubice på flere områder, et samarbejde, der blev uddybet efter 1993.


Gågaden ul. Jedności Robotniczej i centrum af Słubice

Omegnen

Som turist i Słubice vil det være naturligt at gå en tur over broen og besøge Frankfurt på den anden side. 10 km nord for Frankfurt (også på den tyske side) ligger Lebus – i den tidlige middelalder en fæstning, i det 10.-12.årh. centrum i Lubusz-landet (Ziemia Lubuska, på tysk: Lebuser Land, heraf navnet på det nye vestpolske amt).
I området øst for Odra-floden findes mindre floder og kanaler samt en række små søer. I kort afstand fra byen begynder det store skovområde Puszcza Rzepińska, der strækker sig mod syd og øst. Omegnen har mange muligheder for dyrkning af jagt, fiskeri og vandsport.

Indkvartering

Booking.com

Andre internetsider og kilder

Słubice (Byens officielle side) (på polsk, dansk, svensk, engelsk, tysk, fransk, russisk, spansk, tjekkisk, hollandsk, italiensk)

Kort
Słubice
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software