Police

Afstande i km

Lufthavnen ved Goleniów ca.
55 km ø, 49 km ø, 111 km nø, 102 km nø, 157 km nø, 120 km nv, 18 km s

Beliggenhed og historie

Police ligger nord for Szczecin, på vestbredden af Odra-floden; Police kommune ligger i Police powiat, der igen er en del af det Vestpommerske Amt (Województwo Zachodniopomorskie).
Powiat er et administrativt niveau (“distrikt”) mellem primærkommune og amt; det blev (gen)oprettet i Polen ved en lov, der trådte i kraft 1.1.99, samtidig med at reglerne om de nye amtsgrænser trådte i kraft.
Police powiat omfatter udover Police kommune flg. (land)kommuner: Nowe Warpno, Dobra (Szczecinska)og Kolbaskowo.
Police powiat dækker 664 km2 med 57161 indbyggere. Arbejdsstyrken er på 19761 personer. Antal arbejdsløse:1439 personer.
Police kommune dækker 252 km2 og befolkningstallet er 41701. Antal beskæftigede er: 9602, heraf kvinder: 3762.

Historie:
Byen fik købstadrettigheder i 1260. Indtil 1321 var byen de pommerske fyrsters ejendom. 1630 blev byen indtaget af svenskerne, i 1720 af prøjserne.
Under 2.verdenskrig var der her afdelinger af kz-lejrene Stutthof (Sztutowo) og Ravensbrück samt 9 tvangsarbejdslejre. Fangerne blev bl.a. beskæftiget i en fabrik under I.G.Farben-koncernen, der fremstillede syntetisk benzin. Fra 1945 befandt byen sig (igen) inden for Polens grænser.
Seværdigheder: et kapel fra det 15.århundrede – rester af den tidligere Maria-kirke.

Erhverv:
Den helt dominerende virksomhed i byen er den store kemiske fabrik Zaklady Chemiczne Police, der bl.a.fremstiller kunstgødning. Det er en af de største virksomheder i Polen. På en top 100 liste over de største polske virksomheder figurerer den som nr.33.
Udvikling:
I fremtiden satser byen på udvikling af industri (med udnyttelse af miljøvenlig teknologi) samt på turisme: Trzebież ved Szczecin-fjorden, Puszcza Wkrzańska
Havnen:
Police havn ligger ca.15 km nord for Szczecin og er ejet af Zaklady Chemiczne Police; dog er havnen kontrolleret af Szczecin havnekontor. Havnen betjente i 1997 over 550 skibe.

Venskabsbyer:
Police har venskabsforbindelser med Korsør i Danmark og Ueckermünde i Tyskland.

Omegnen

Tæt nord for Police begynder Puszcza Wkrzańska, et naturområde med skove og moser, der er udflugtsmål for mange af Szczecins beboere; her findes bl.a. et fuglereservat ved Świdwie-søen.

Indkvartering

Booking.com
Police – med praktiske oplysninger for turister

Spisesteder:

Police – med praktiske oplysninger for turister

Andre internetsider og kilder

Police

Kort
Police
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software