Bytów

Afstande i km

61 km s, 66 km s, 88 km nø, 93 km nø, 55 km nø, 35 km ø, 106 km v, 52 km n, 54 km nv, 97 km nø, 263 km v, 264 km sv, 89 km sv

Beliggenhed og historie

Byen Bytów er et kultur- og turistcenter i det vestlige Kaszubien, dvs. i det Østpommerske Amt, 88 km sydvest for Gdańsk. Byen ligger omgivet af talrige små søer og smukke skove (Bytów-sølandskabet). Her lå oprindeligt en gammel slavisk bebyggelse, der fra 1329 ejedes af Korsridderordenen. Ordenen opførte 1390-1405 en mægtig borg på et højdedrag ved floden Bytowa. Ved foden af borghøjen voksede byen Bytów frem. Der har altid været et stærkt element af den kaszubiske folkegruppe i byen. Trods mange år under preussisk og tysk styre har byen stædigt kæmpet mod germanisering og for polsk og kaszubisk sprog og kultur.
Byen blev stærkt ødelagt under 2.verdenskrig. Derfor er det meste af bebyggelsen forholdsvis ny.

Turistattraktioner

Den gotiske korsridderborg : Borgen er en af de største og bedst bevarede korsridderfæstninger. Tre massive, ovale fæstningstårne og et firkantet tårn flankerer den trefløjede bygning, der mod vest lukkes af en høj, 3 meter tyk mur. Omkring borgen ses rester af en voldgrav og jordvolde, der nu er bevokset med gamle træer. I borgens ældste, nordlige fløj er der nu indrettet et etnografisk og historisk museum. I den sydlige fløj, bygget i tidlig renæssancestil, er der nu hotel og restaurant.
Rester af den oprindelige Sankt Katarinas Kirke . Bevaret er det gotiske kirketårn fra 1.halvdel af det 14.årh.
Sankt Georgs Kirke , tidl. evangelisk kirke, fra 1675-85.
En række borgerhuse ved torvet fra slutningen af det 18.årh. er eksempler på den ældre byarkitektur..

Omegnen

Tæt uden for byen ligger Jeleń-søen, omgivet af skove. Søen har dejligt rent vand og sandbund og byder på en fin badestrand og forskellige fritidsfaciliteter.

Powiat Bytowski. Distriktets side

Indkvartering

Booking.com
Bytów . Kommunens officielle side. På polsk, engelsk, tysk, russisk
Powiat Bytowski. Distriktets side

Spisesteder:

Bytów . Kommunens officielle side. På polsk, engelsk, tysk, russisk
Powiat Bytowski. Distriktets side

Andre internetsider og kilder

Bytów . Kommunens officielle side. På polsk, engelsk, tysk, russisk

Kort
Bytów
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software