Ciechanów


Ruinerne af De Masoviske Fyrsters Borg i Ciechanów. – Photo by: anonymous, Ciechanow zamek 2, CC BY-SA 3.0

Afstande i km

Maków Mazowiecki
38 km ø,
Przasnysz
26 km nø,
Sierpc
74 km v, 56 km nv, 34 km nv, 86 km nø, 83 km sv, 35 km sv, 41 km sø, 101 km sø

Indbyggertal

44.585 (2014)

Beliggenhed og historie

Ciechanów ligger i regionen Mazowsze, hvor Warszawa er hovedbyen. Byen gennemstrømmes af floden Łydynia.
Rester af jord- og stenvolde omkring en befæstet boplads er dateret til det 10.-11.årh. I den tidlige middelalder blev byen flere gange angrebet af stammer fra nord, herunder prusere og litauere. Ciechanów fik formentlig købstadrettigheder i midten af det 14.årh., hvilke blev bekræftet i år 1400 af fyrste Janusz I. Den murede borg ved byen stammer fra midten af det 14.årh. og blev bygget på stedet for en tidligere træbygget fæstning.
Den tyske besættelse i 2.verdenskrig medførte store menneskelige lidelser og tab.

Turistattraktioner

De Masoviske Fyrsters Borg
Den grundmurede borg blev opført omkring 1370 for at bevogte overgangen over floden og samtidig som tilflugtssted for indbyggerne i tilfælde af fremmede stammers angreb. Bevaret til i dag er den rektangulære ydermur med en højde på 9,8 meter samt 2 hjønetårne: det sydøstlige (fængselstårnet) og det vestlige tårn, kaldet arsenalet. I litteraturens verden har følgende forfattere besøgt borgen og gjort den berømt: Zygmunt Krasiński, Stefan Żeromski, Bolesław Prus, Henryk Sienkiewicz og Maria Konopnicka.

Rådhuset
Det neogotiske rådhus på nordsiden af torvet er bygget i 1844 efter tegninger af den italiensk-polske arkitekt Enrico Marconi.

Sognekirken
Sankt Josefs Kirke er opført i sengotisk stil i 2.halvdel af det 14.årh. Ødelæggelser har nødvendiggjort flere renoveringer i tidens løb.

Den tidligere klosterkirke
Den gotiske bygning blev opført i midten af det 14.årh. sammen med Augustinerordenens kloster.

Klokketårnsporten
Ved indgangen til den tidligere augustinerkirke står et klokketårn i form af en neogotisk portbygning med 3 spidsbuede portåbninger. Porten blev bygget i 2.halvdel af det 19.årh.

Omegnen

Indkvartering

Booking.com

Andre internetsider og kilder

Ciechanów – på polsk, engelsk og tysk

Kort
Ciechanów
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software