Grajewo


Fra centrum i Grajewo. – Photo by: anonymous, Grajewo centrum, marked as public domain, more details on Wikimedia Commons

Afstande i km

Orzysz
51 km nv, 43 km nø, 80 km sø, 25 km nv, 62 km sv, 90 km nv, 49 km v

Indbyggertal

22.413 (2012)

Beliggenhed og historie

Byen Grajewo ligger i det nordøstlige Polen, i den nordlige del af regionen Podlasie. I kort afstand mod øst breder sig nationalparken Biebrzański Park Narodowy. Byens navn stammer fra jotvingisk “greva” (“tilvokset sø”), idet den baltiske stamme, Jotvingerne, tidligere var bosat i dette område.
Den første omtale af landsbyen Graywa, som den kaldtes dengang, stammer fra 1426. I 1478 fremskaffedes midler til bygningen af en sognekirke. 1540 fik byen købstadrettigheder, tildelt af kongen, Zygmunt den Gamle. I slutningen af det 17.årh. fik Grajewo ret til at afholde markeder. Efter 2.verdenskrig, hvor byen var besat af tyskerne, og hvor mange mennesker blev henrettet, udvidedes byområdet med de omkringliggende landsbyer. I 1970’erne blev nogle store industrivirksomheder placeret i byen, herunder bl.a. virksomheder indenfor træindustri og mejeridrift. Som følge af tilflytningen af nye indbyggere byggedes flere nye boligområder.
En af de største virksomheder i Grajewo i dag er Pfleiderer Grajewo S.A, en træindustriel fabrik, der bl.a. fremstiller spånplader, laminatplader og møbelelementer.

Turistattraktioner

Den Hellige Treenigheds Kirke
er bygget i 1879-82 i neogotisk stil, klokketårnet er fra 1837.

Omegnen

Floden Ełk løber forbi byens østlige udkant – i nord-sydlig retning.
Grajewo er et godt udgangspunkt for en udflugt til nationalparken Biebrzański Park Narodowy, der begynder få kilometer øst for byen.


Mindetavle for fastlæggelsen af grænserne mellem Hertugdømmet Preussen, Polen og Litauen i 1545. – Photo by: Media Wnet on Flickr

Bogusze
I landsbyen Bogusze nord for Grajewo findes en mindepæl med en mindetavle, der erindrer om at der på dette sted i august 1545 blev rejst en grænsepæl i forbindelse med fastlæggelse af grænserne mellem Hertugdømmet Preussen, Polen og Litauen, hvilke grænser netop stødte sammen her i landsbyen.

Indkvartering

Booking.com

Andre internetsider og kilder

Grajewo – (Byens officielle side findes i versioner på ialt 103 sprog !!!. Det vil sige alle europæiske sprog (hvorunder engelsk, tysk, fransk og alle de nordiske sprog) samt mange afrikanske og asiatiske sprog).

Kort
Grajewo
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software