Babimost


Rådhuset i Babimost. Photo by: Silu, 16913 Babimost ratusz, CC BY-SA 4.0

Afstande i km

Zbąszyń
17 km nø,
Kargowa
12 km s,
Sulechów
18 km sv, 57 km sv, 35 km nø, 25 km nv, 22 km sø, 10 km n, 37 km sv

Indbyggertal

3.800

Beliggenhed og historie

Babimost ligger i Łagów-sølandet i det vestlige Polen, sydøst for byen Świebodzin.
Babimost er en gammel bebyggelse, der i 2.halvdel af det 12.årh. var ejet af Cistercienserordenen. I 1397 fik Babimost tilkendt købstadrettigheder. Under Polens deling var Babimost – fra 1793 – underlagt Preussen. I byen og omegnen foregik gennem mange år ihærdige aktiviteter og kampe for at bevare polskheden – stillet overfor den lige så aktive og truende germanisering. I 1919 blev byen erobret af polske modstandsstyrker, tilhørende den storpolske opstand.
I byen er der en lang tradition for håndarbejde i form af broderi og knipling.

Turistattraktioner

Seværdigheder:
Sognekirken, indviet til Sankt Wawrzyniec , er i senbarok stil fra 1734-40; den senklassicistiske facade med to tårne er bygget efter 1833. Kirken rummer et sengotisk fløjalter fra 1499.
Den evangeliske kirke i klassicistisk stil er fra 1782-89. Bygningen fungerer ikke længere som kirke.
Rådhuset i klassicistisk stil med tårn er bygget omkring 1850. Bygningen blev kraftigt beskadiget i 1945, men blev genopbygget i 1961-63, tårnet dog først i 2004.
To vindmøller i træ stammer fra det 18.årh.
Lokalmuseet , hvis etnografiske og historiske samlinger i stor udstrækning handler om kampen for polskheden i området.
Mindesten , der hædrer partisanerne fra den storpolske opstand.

Omegnen

Nær byen ligger adskillige søer, de nærmeste mod øst: Chobienice-søen og Grójec-søen. Chobienice-søen er en langstrakt sø med en længde på 3,9 km; en ø i søen er delvis et ornitologisk reservat. – I forbindelse med søerne kan man bl.a. dyrke sejlsport og kajaksport. – 6 km syd for byen i retning af Kargowa ligger søen Linie med dejligt rent vand, en smuk badestrand, teltplads og mange andre faciliteter.
Vest for Babimost findes Laski, et skovreservat på 43 ha; det er en blandingsskov med eg, bøg, birk, el, gran og lærk samt en rig, forskelligartet underskov. Turister kan besøge området til fods eller på cykel.

Indkvartering

Booking.com

Andre internetsider og kilder

Babimost – (På polsk, fransk, engelsk og tysk)

Kort
Babimost
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software