Nowy Dwór Mazowiecki


Brama Ostrołęcka (Ostrołęka-porten) fører fra øst ind i Fæstningen Modlin ved Nowy Dwór Mazowiecki. Den blev opført i 1836. – Photo by: Jakob Hoffmann

Afstande i km

Wyszogród
38 km v,
Zakroczym
5 km v, 18 km sø, 34 km nv, 49 km sø, 51 km sv, 36 km sø

Indbyggertal

27.576 (2001)

Beliggenhed og historie

Nowy Dwór Mazowiecki ligger umiddelbart nordvest for Warszawa, ved floderne Wisła og Narew’s sammenløb og nær hovedvej 7 (fra Warszawa til Gdańsk).
I midten af det 14.årh. nævntes lokaliteten Nowy Dwór for første gang i kilderne. Stedet havde i løbet af middelalderen udviklet sig til et center for handelen med salt, korn og klæde. I 1374 fik byen købstadsrettigheder, udstedt af den masoviske fyrste Siemowit III. Gennem næsten 600 år var byen i privat besiddelse. Byen har gennem årene lidt under flere oversvømmelseskatastrofer. Nowy Dwór mistede sine købstadsrettigheder mod slutningen af det 17.årh. men fik i 1782 påny udstedt sådanne privilegier af fyrste Stanisław Poniatowski, der fik Nowy Dwór med omkringliggende landsbyer i arv. Under det russiske styre, i 1830, blev Nowy Dwór guvernementsby. Byen og befolkningen voksede en del som følge af den russiske udbygning af den gamle Modlin-fæstning. Jernbanen og broerne over Narew og Wisła forbedrede kommunikationen og øgede opsvinget i byen. Nowy Dwór’s strategiske beliggenhed medførte dog også ulykker som følge af krigshandlinger, både i midten af det 17. og begyndelsen af det 19.årh. I september 1939 blev byen i betydelig grad ødelagt, men efter krigen påny genopbygget og udvidet. Nye boligkvarterer og skoler blev bygget. I 1952 blev Nowy Dwór distriktshovedby.

Turistattraktioner

Fæstningen Modlin hører til de mest berømte befæstningsanlæg i Polen – og til de største i hele Europa. Den er beliggende præcis på det sted, hvor Narew løber ud i Wisła, en strategisk placering på en høj flodskrænt, der gav mulighed for at kontrollere trafikken på og over floderne.
Fæstningen Modlin

Sejlads på floderne . – Indenfor bygrænsen mødes to store floder: Wisła og Narew (med bifloden Wkra). Det giver store muligheder for at dyrke vandsport. Den lokale kajakklub “Wodnik” har gennem mange år organiseret stævner med kajaksejlads på Narew og Wkra – med deltagere fra hele Polen.

Indkvartering

Booking.com
Nowy Dwór Mazowiecki – med link til download af brochure om indkvartering og spisesteder

Spisesteder:

Nowy Dwór Mazowiecki – med link til download af brochure om indkvartering og spisesteder

Andre internetsider og kilder

Nowy Dwór Mazowiecki

Kort
Nowy Dwór Mazowiecki
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software