Kłobuck


Sankt Martins Kirke i Kłobuck

Afstande i km

16 km sø, 93 km s, 61 km nv, 39 km sv, 41 km v, 87 km sv, 87 km nø, 47 km nø, 51 km nv

Indbyggertal

13.200 (2007)

Beliggenhed og historie

Byen Kłobuck ligger i den nordlige del af Øvre Schlesien, 16 km nordvest for den større by Częstochowa. Kłobuck er en blandet by- og landkommune og er iøvrigt centerby i distriktet af samme navn.
Byens historie går tilbage til den tidlige middelalder. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår Kłobuck har fået købstadrettigheder, men det er formentlig omkring 1339. I 1454 grundlagde Jan Długosz et kloster i Kłobuck. En stor brand i 1469 ødelagde store dele af byen. Efter de svenske angreb på Polen gik byen i forfald. I 1689 nedbrændte den næsten fuldstændigt. I 1870 mistede Kłobuck sin rettigheder som købstad, men generhvervede dog disse rettigheder i 1917. Først efter 2.verdenskrig skete en mere væsentlig økonomisk vækst i byen.


Statue og liste over navne til minde om dem der faldt i kampen mod Hitlers invasionsstyrker

Turistattraktioner

Seværdigheder i udvalg:

Sankt Martins Kirke (Kościół św.Marcina)
Byens sognekirke, der blev grundlagt af Piotr Dunin, er ændret en del gennem tiden. Den fremtræder stadig i gotisk stil, men med barokke bygningselementer. Interessante er krydshvælvingerne i koret, korstolene og prædikestolen.

Præstegården – tidl. kloster
Præstegården (Plebania) er et tidligere kloster, der blev grundlagt af Jan Długosz. Bygningen er renoveret i det 19. og 20.årh.

Slottet i Zagórze
Slottet i Zagórze umiddelbart nord for byområdet blev bygget i 1795-1800 af Christian von Haugwitz som en efterligning af hans residens i Berlin. Slottet, der var omgivet af en stor have, havde forskellige ejere gennem tiden indtil det efter 1.verdenskrig overgik til statseje.

Omegnen

Indkvartering

Booking.com
Noclegi

Andre internetsider og kilder

Kłobuck

Kort
Kłobuck
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software