Torzym


Et motel i centrum af Torzym, opført så det minder om en middelalderlig borg

Afstande i km

Świecko (tysk grænse)
35 km v,
Berlin
139 km v,
Frankfurt an der Oder
37 km v,
Sulęcin
15 km n, 57 km n, 41 km s, 19 km nø, 55 km nø, 86 km ø, 146 km ø, 36 km v, 36 km ø, 82 km sø

Indbyggertal

2.700

Beliggenhed og historie

Den lille by Torzym ligger i Lubusz-regionens vestlige del, ved Ilno-søen og floden Ilanka (en biflod til Odra), omgivet af skove og bakker. Byens beliggenhed i kort afstand fra den tyske grænse og ved hovedvejen A2, der forbinder Warszawa og Poznań med Berlin, er vigtig for byens udvikling.

Byens navn i den tyske tid var Sternberg, et navn, der var knyttet til ærkebiskop Konrad von Sternberg af Magdeburg, der i sin tid (2.halvdel af det 13.årh.) ejede stedet, og som byggede en borg ca. 2 km nord for byens nuværende centrum. Fra omkring 1450 beboedes borgen af tyske røverriddere, der systematisk udplyndrede forbidragende købmænd. Lidt efter år 1500 blev borgen jævnet med jorden. Den blev aldrig siden genopbygget og i dag findes der intet spor efter den.
Omkring 1300 nævnes sognekirken i Torzym for første gang i dokumenterne. Byen fik købstadrettigheder i 1375. En storbrand i Torzym i 1824 ødelagde mange bygninger. Byen blev i stor udstrækning ødelagt under 2.verdenskrig, og som følge af ødelæggelserne mistede byen i 1945 købstadrettighederne. Torzym genvandt dog disse rettigheder igen i 1994. Sognekirken, der var blevet genopbygget i efterkrigstiden og forsynet med nyt udstyr og ny udsmykning, blev indviet i 1994. Det nye digitale orgel blev leveret af et firma fra Lillehammer i Norge.

Torzym kommune er præget af landbrug, men med betydelige muligheder for en turistmæssig udvikling. Kommunen hører under distriktet Sulęcin. Befolkningstallet i hele Torzym kommune er ca. 7.200.

Torzym er omgivet at tætte fyrreskove, og nær byen findes flere søer med udmærket badevand. Det store skovområde mod syd, der strækker sig helt ned til Krosno Odrzańskie, hedder Puszcza Lubuska.


Fra Plac Wolności i Torzym

Indkvartering

Booking.com Byen rummer adskillige indkvarteringsmuligheder, især i form af moteller.

Torzym. Gminny Portal Internetowy – med praktiske oplysninger for turister

Andre internetsider og kilder

Torzym. Gminny Portal Internetowy (Kommunens officielle side)

Litteratur:
Lüderitz, Jörg: Das Sternberger Land. Reiseführer. – Berlin, Trescher Verlag, 1998. 216 s.

Kort
Torzym
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software