Østersøkysten

Område

Beliggenhed og historie

Polens nordgrænse er først og fremmest en grænse mod havet, nemlig den 524 km lange kyststrækning langs østersøen.
I kystområderne hersker et gunstigt mikroklima, kendetegnet ved mange soltimer og den betydelige fugtighed i luften, der også har et helbredende indhold af jod. Vidtstrakte skovområder og fraværet af større industrivirksomheder sikrer en ren luft i området. Gunstige havstrømme medfører stadig nyt byggemateriale til de lange sandstrande.
Fra kysten og 200 km ind i landet finder man et afvekslende landskab, bestående af søer, opstået efter istiden, floder, skove og bakker.
Det landområde i Polen, der ligger ved østersøkysten – på strækningen fra Polens vestgrænse ved Odra-floden og til grænsen mod Rusland – kaldes Pommern (på polsk: Pomorze, hvilket betyder landet ved havet).
Historisk set omfattede betegnelsen Pommern det land, der lå langs østersøkysten helt fra Rostock til Gdańsk. øst for Gdańsk og floden Wisła lå Prusy, der beboedes af et baltisk talende folk. Pommerns sydgrænse udgjordes af floderne Notec og Warta.
I dag opdeler man Pommern i Vestpommern med Szczecin som hovedby og østpommern med Gdańsk som hovedby i denne region.

Områdets historie

herunder de dansk-polske forbindelser

Se: Pommern

Byer langs østersøkysten

Mange byer ved kysten har en gammel historie. De ældste af dem er af slavisk oprindelse. Nogle er opstået i forbindelse med fyrstelige borge, fæstningsanlæg tilhørende Korsridderne, ridderborge, kongeborge eller klostre. Blandt dem finder vi fiskerlejer såvel som købstæder og blandt de yngste kystbyer, der er opstået som følge af en stigende interesse for vandets og luftens lægende kvaliteter.

Følg nedenstående links til en kort beskrivelse af de enkelte byer og småbyer:

Świnoujście.Międzyzdroje. -Pogorzelica.Kamień Pomorski. Kołobrzeg.Sarbinowo.Mielno.Jarosławiec.Darłowo.Mrzeżyno.Dźwirzyno . -Dziwnów.Dziwnówek.Międzywodzie.Łukęcin. . – Niechorze . – Wolin . – Łazy . – Ustronie Morskie . – Łeba . – Oliwa . – Gdynia. – Sopot. – Gdańsk . – Sztutowo. – Władysławowo. – Hel. – Krynica Morska.
Szczecin , se under: Pommern* .

Under de enkelte lokaliteter er der links til beskrivelser af pensionater, hoteller og andre overnatnings- og spisesteder.

Indkvartering

Pensionat “Lazur”, Mielno

Læs også om indkvartering under de enkelte byer i regionen.

Links

Ostsee Urlaub Polen (på tysk)
polen-info.de / Die Ostseeküste (på tysk)
nadmorzem.com – Serwis Turystyczny (på polsk)
NadMorze. Internetowa Nadmorska Baza Informacji Turystycznej (på polsk)
Baltyk (på polsk)

Se også links til: Pommern

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg

Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software