- spangshus online - Turist i Polen Regioner og byer Kujawy
Bydgoszcz
(Kortfattet udgave)


Afstande i km: Szubin 23 sv, Piła 88 v, Żnin 41 sv, Nakło nad Notecią 30 v, Koronowo 25 nv, Sępólno Krajeńskie 59 nv, Chełmno 53 nø, Świecie 54 nø, Chełmża 48 nø, Grudziądz 74 nø, Golub-Dobrzyń 89 ø, Toruń 49 sø, Inowrocław 43 sø, Solec Kujawski 27 sø, Gniewkowo 63 sø, Aleksandrow Kujawski 78 sø, Ciechocinek 75 sø, Włocławek 110 sø.
Indbyggertal: 356.936

Beliggenhed og historie:

Bydgoszcz ligger i Det Kujavisk-Pommerske Amt. Det er den største by i amtet og sæde for den amtslige administration samt amtmanden. Det er en af de største byer i Polen (nr.8 i henseende til folketal og nr.10 i henseende til byens areal). Bydgoszcz er beliggende på begge sider af floden Brda, umiddelbart før dennes udløb i Wisła. Afstanden til Gdańsk mod nordøst er 170 km, mens der er 285 km mod sydøst til Warszawa. Omkring byen, men især syd for denne, strækker sig et stort kompleks af skovområder, kaldet Puszcza Bydgoska. I den sydlige del af Bydgoszcz (ca. 3 km fra centrum) findes en lufthavn med forbindelser til Warszawa samt til udlandet: England, Irland og Tyskland. Der er også en flodhavn i byen. Der er gode jernbane- og hovedvejsforbindelser til alle dele af landet.
Byen fik købstadrettigheder i 1346, men dens historie går mindst 200 år længere tilbage, ja helt tilbage til omkring 1038, hvis man tager bygningen af en fæstning i Wyszogród ved Wisła (i dag indenfor Bydgoszcz' byområde) som udgangspunkt.


Turistattraktioner:

Seværdigheder i udvalg:

Af de mange bygningsmæssige turistattraktioner i den gamle by kan nævnes:

Domkirken (Sankt Martin og Nikolajs Kirke)
- oprindeligt bygget mellem 1346 og 1364.

Bernardinerkirken
Den tidligere Bernardinerkirke, oprindeligt opført omkring 1485.

Bymuren
Bevarede dele af bymuren fra det 15.årh.


Omegnen:


Indkvartering:

Wasza reklama
Deres reklame

Hotels

Spisesteder:


BYDGOSZCZ
Andre internetsider og kilder:

Bydgoszcz
(Byens officielle side - på polsk, engelsk og tysk)

Retur til: Kujawy

Copyright © 1997 Twardowska & Spangshus