Piwniczna Zdrój


Træhuse i Piwniczna

Afstande i km

64 km nø, 45 km nø, 126 km nv, 52 km v, 38 km ø, 46 km nv, 28 km sø, 25 km n, 83 km nv, 8 km nv, 20 km n, 60 km v

Indbyggertal

Piwniczna Zdrój ligger i det sydlige Małopolska, syd for Nowy Sącz og tæt ved den slovakiske grænse. Byen er idyllisk beliggende i Poprad-dalen, hvor floden slynger sig gennem Poprad Naturpark, og er omgivet på alle sider af bjergområdet Beskid Sądecki. Enkelte af bjergtoppene i byens omegn når op over 1000 m.
Byens grundlægger var kong Kazimierz den Store, der i 1348 beordrede anlæggelsen af en by på begge sider af floden Poprad, på et sted, der kaldtes Piwniczna Szyja (Kælderhalsen) på grund af floddalens indsnævring her. Formålet med grundlæggelsen var at forøge kongerigets indtægter ved at anlægge bopladser og byer langs handelsruten fra Kraków over Nowy Sącz til Ungarn. Byens beliggenhed ved den vilde bjergflod var dog i tidens løb årsag til mange ulykker i form af oversvømmelser, specielt 3 store oversvømmelser i det 17.årh. og de seneste i 1934, 1958 og 1997. Men ellers sikrede de kongelige privilegier, som byen nød godt af, en dynamisk udvikling i byen. Fra begyndelsen af det 20.årh. blev Piwiniczna et kendt feriemål og senere kursted. Der byggedes pensionater og badeanstalter og arrangeredes underholdning for kurgæsterne.


Gade i Piwniczna Zdrój

Turistattraktioner

Kurparken
med bl.a. et “pijalnia”, hvor man kan drikke mineralsk kildevand.
Bådsejlads gennem Poprad-dalen.
Turister tilbydes sejlads på bjergfloden Poprad, der på en lang strækning er grænseflod mellem Polen og Slovakiet. Sejladsen foregår i sikre både, der styres af to tømmerflådere. Sejladsen foregår på strækningen fra Piwniczna og nordpå til Rytro, ca. 10 km.


Stejl trappegade i Piwniczna

Omegnen

Det smukke bjergrige landskab, klimaet, det helsebringende mineralske kildevand og den rene luft hører til områdets væsentligste værdier.
I kort afstand mod syd befinder sig grænseovergangen til Slovakiet ved Mniszek, hvorfra man kan tage på udflugt i de slovakiske bjerge.
Vandring , cykling og ridning :
Om sommeren kan vandreture og cykelture på afmærkede ruter i bjergene anbefales. Der findes også et ridecenter.
Skisport :
Om vinteren kan man stå på ski, idet der i kort afstand fra byen (i Sucha Dolina og Wierchomla) er 2 skisportscentre med ialt 15 skilifter.


Udsigt fra Piwniczna mod bjergene

Indkvartering

Booking.com
Miasto i gmina Piwniczna Zdrój – med praktiske oplysninger for turister

Spisesteder:

Miasto i gmina Piwniczna Zdrój – med praktiske oplysninger for turister


Kirken i Piwniczna set fra torvet

Andre internetsider og kilder

Miasto i gmina Piwniczna Zdrój

Kort
Piwniczna Zdrój
Rating
Dette sted er særlig interessant:
Godt Skal bare opleves

Søg efter overnatning
Booking.com
Søg


This page is also available in English. Denne side og indhold er (c) Copyright 2018- www.spangshus.dk. Baseret på Inviator software af ISCA Software